Els dies 5, 6 i 7 de Juny es va celebrar el XXIX congrés de la SECPOO (Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària) a l’edifici docent de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona. El nostre oftalmòleg expert en oculoplàstica, Dr. Max Rondón, va assistir i ens posa al dia de les novetats presentades.

Durant el congrés es va impartir un curs sobre cavitat anoftàlmica (absència del globus ocular) i patologia palpebral.

La primera part d’aquest es va enfocar en les tècniques quirúrgiques utilitzades davant de casos de cavitats anoftàlmiques com són l’evisceració, la enucleació o l’empelt dermograso, diferenciant el seu maneig entre adults i nens. Dins d’aquest apartat també es va parlar de com tractar la ptosis i l’enoftalmos (aspecte de ull enfonsat) en un pacient anoftàlmic, així com de la rehabilitació cosmètica ocular (farcits autòlegs amb el propi greix del pacient, farcits heteròlegs com l’àcid hialurònic o la queratopigmentació).

La segona part va tractar de les malposicions de la vora palpebral com el entropión (quan les pestanyes es troben cap endins i contacten amb la superfície ocular), l’ectropi (quan la parpella es troba evertida cap a fora, deixant exposada la superfície ocular), la ptosi palpebral i la ptosi de cella. A més, es va comentar el maneig del blefaroespasme i altres mesures a tenir en compte (ulleres protectores de llum UV i lubricació de la superfície ocular). Finalment, es va explicar el maneig tant mèdic com quirúrgic del pacient amb paràlisi facial.

Els Doctors Bill Katowit, Tim Sullivan, i Aaron Fay van ser els convidats internacionals, prestigis oftamòlegos especialistes en cirurgia oculoplàstica i òrbita amb una àmplia experiència en el maneig de patologies orbitàries (sobretot tumors) i palpebrals (ptosi o caiguda palpebral) a l’edat pediàtrica.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?