El servei d’oftalmologia de la Clínica Sagrada Família, conjuntament amb la Congregació de Religioses Filles de Sant Josep, fundadores de la Clínica, llancen la seva primera campanya social conjunta contra la crisi 

Balanç de la campanya a inici del mes d’agost

Finalitzat el termini d’inscripció a 31 de juliol, a 1 d’agost tenim programada la intervenció de 80 ulls.

Hem pogut atendre totes les sol·licituds que ens han fet i, gràcies a les donacions rebudes, tenim la satisfacció de poder oferir la intervenció del primer ull de tots aquests pacients de forma totalment gratuïta i abaratir el cost de la intervenció del segon ull de qui ho necessiten, a un cost inferior al que prevèiem inicialment.

Expressem el nostre més sincer agraïment per tot el suport que hem rebut per part dels periodistes que, amb la difusió que han fet d’aquesta campanya, l’han posat en coneixement de les persones que ho necessitaven i de les que, amb les seves donacions desinteressades han assumit els costos aliens a la nostra organització que, d’una altra manera haguéssim hagut de repercutir als pacients, als qui estem doblement agraïts pel seu altruisme benefactor.

Les xarxes socials també han jugat un paper important en aquest procés de comunicació a través dels hashtags: # CampañaCataratas i # Femcadenasolidàriacontralacrisi que permeten seguir tota l’evolució de la iniciativa a Facebook i Twitter.

Com inscriure en aquesta campanya social de cataractes per a pacients amb pocs recursos (tancat termini a 31 de juliol)

  • Per a la programació de proves i visites oftalmològiques de les persones interessades a adscriure a la campanya s’ha habilitat el telèfon: 902.555.656 i el correu electrònic cataratas@admiravision.einatec.com.
  • Es podran acollir al programa totes les persones diagnosticades de cataractes, en llista d’espera a la Seguretat Social per a la intervenció.
  • L’ordre de cita per a confirmació s’establirà per rigorós ordre d’inscripció, segons els criteris objectius de diagnòstic.
  • Les intervencions es realitzaran durant tot el mes d’agost.
  • Als pacients que s’acullin a aquesta campanya social de cataractes se’ls col·locaran lents monofocals que permeten una correcció de la visió llunyana.
  • Tot l’equip assistencial treballarà de forma altruista durant el mes d’agost. Així mateix, la Clínica Sagrada Família ha reduït al mínim els costos per facilitar l’accessibilitat de les persones a les quals va dirigit i contribuir d’aquesta manera a l’èxit del projecte social.

La importància d’operar a temps

Les cataractes afecten un 90% de persones de més de 60 anys i són la principal causa de ceguesa al món. Encara que es poden corregir amb una intervenció quirúrgica, el temps juga sempre en contra del pacient, i una espera massa prolongada pot derivar en pèrdues de visió irrecuperables. Si la cataracta no es retira en un període prudencial, es va endurint, de manera que es dificulta la seva extracció cada vegada més. En conseqüència, quan s’opera de forma tardana, la intervenció és més complexa i el resultat que s’obté no sempre és tan satisfactori com el que sol produir intervenint en un estadi més precoç d’evolució.
L’empobriment que absorbeix a un creixent sector de la població impedeix que la majoria de persones afectades de cataractes pugui fer front als costos derivats de l’operació en un centre mèdic privat, i per tant es vegin obligats a inscriure a les engrossides llistes de la Seguretat Social.

Cooperació solidària contra la crisi

Les Hermanas Hijas de Sant José donen de menjar cada dia a totes les persones sense recursos que s’acosten a la seva residència però no tenen capacitat per prestar-los assistència mèdica.
El nostre equip humà desitja contribuir en la mesura de les seves possibilitats a ajudar les persones que estan patint les conseqüències de la crisi a prop nostre. Considerem que l’ajut humanitari comença pels que tenim al costat. Ens plantegem dedicar les nostres vacances estivals a alguna acció solidària en aquest sentit i, analitzant la manera de fer-ho amb la Comunitat de Filles de Sant Josep valorem que el millor que podíem oferir és el que millor sabem fer: operar ulls.
Des de la inauguració del servei d’oftalmologia de la Clínica Sagrada Família, hem intervingut més de 20.000 pacients de cataractes, un 98% dels quals han recuperat el 100% de visió i no necessiten ulleres per veure de lluny.
El nostre objectiu és afavorir la disminució de les llistes d’espera públiques, que poden arribar a ser de 42000 persones a Catalunya, una part molt important de les quals espera ser intervinguda de cataractes. D’aquesta manera, pretenem agilitzar la recuperació de la vista a persones amb pocs recursos econòmics, tot i mantenir en tot moment la qualitat assistencial i de servei que caracteritzen la nostra organització.
¿Necesitas ayuda?