Intervenció del Dr. Carlos Martín a la taula sobre la nova Pentacam HR AXL Wave

Entre els dies 21 i 24 de setembre, s’ha celebrat a Pamplona el 98è congrés de la Sociedad Española de Oftalmología, SEO.

El Dr. Carlos Martín Calvo ha estat present al mateix, participant com panelista en una taula sobre la nova PENTACAM HR AXL WAVE, moderada pels Drs. Ruíz Mesa i Cadarso, junt amb els Drs. Margarita Cabanás, Francisco Castro i Javier Celis.

La nova PENTACAM HR AXL WAVE, a més de les dades que ja proporcionava el model anterior, permet obtenir les aberracions totals de l’ull, cosa que permet extrapolar les aberracions que són de la còrnia, les del cristal·lí i la resta de aberracions. Si a més se li acopla la tecnología Corvis, es pot conèixer a més la biomecànica de la còrnia, cosa que permet descartar, en un 99%, malalties de la còrnia.

 

Responent a la pregunta de si es pot realitzar cirurgia refractiva sense Pentacam?, el Dr. Carlos Martín va explicar que, per tal de poder valorar els paràmetres oculars que hom precisa conèixer per tal de decidir i individualitzar la cirurgia, és necessari realitzar una tomografia axial computeritzada. La Pentacam no només ens proporciona aquesta informació de forma precisa i completa sinó que, a més ens permet obtenir altres paràmetres que, d’una altra manera, implicarien haver de fer quatre proves addicionals al pacient. Una altra avantatge de la Pentacam és que mostra les dades visualment d’una manera molt senzilla d’interpretar, a diferència d’altres topògrafs, com el Sirius i la OCT. Finalment, una avantatge diferencial molt important, que aporta la tecnologia Pentacam, és que incorpora informació de diferents estudis clínics, que combina mitjançant intel·ligència artificial, proporcionant valors normals de referència amb els quals comparar els obtinguts.

Novetats presentades que ens han semblat més interessants

Igual que en el congrés de la ESCRS, i seguint la tendència del mercat, a la SEO s’han presentat també moltes lents noves, preferentement lents EDOF (extended depth of focus. Lents de profunditat de focus extesa), que representen la més avançada evolució de les lents monofocals i ofereixen moltes possibilitats refractives.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?