La seguretat de les persones. La nostra prioritat

La seguretat de les persones forma part de l’ADN de la nostra organització des del seu naixement, fa ja més de 20 anys, i és la nostra prioritat. Aquesta filosofia inspira el nostre lema: “tenim cura dels teus ulls i tenim cura de tu” i, ens ha portat a adaptar els nostres processos per certificar-nos aquest any amb l’estàndard de qualitat més exigent en aquesta matèria, la certificació UNE 179003 de Seguretat del Pacient. Amb aquest objectiu hem adaptat tots els nostres protocols i instal·lacions per maximitzar la seguretat de les persones, tant pacients com a treballadors. Ens protegim i et protegim de la Covid-19.

Estrictes medures de protecció contra la Covid-19

D’acord amb això, a finals del mes de febrer de 2020, abans que les autoritats sanitàries decretasen l’estat d’alarma i les posteriors mesures obligatòries de prevenció de contagi de la Covid-19, la nostra organització es va anticipar i va fer aplec de material de protecció. Per prevenir una possible ruptura d’estocs ens vam aprovisionar de gel hidroalcohòlic, guants, màscares quirúrgiques i FFP2 i bates de plàstic. També vam instal·lar pantalles protectores a les làmpades de fenadura i vam establir l’obligatorietat de la higiene de mans a l’entrar i sortir de la consulta, per protegir els nostres pacients i als nostres treballadors.

Durant el confinament, vam fer seguiment telefònic a tots els nostres pacients i vam atendre urgències a la Clínica Sagrada Família les 24 hores del dia. Després del confinament, al reobrir els centres, entre d’altres, vam col·locar pantalles protectores a les sales d’espera i recepcions i catifes antimicrobianes.

També vam establir circuits segurs, estrictes mesures d’accés a la consulta i al quiròfan, on els pacients han d’aportar un resultat negatiu de el test PCR per poder ser tractats.

D’altra banda, es porta a terme una desinfecció de totes les superfícies de contacte amb àcid hipoclorós entre pacient i pacient, i de tota la consulta dues vegades a el dia (mesura que ha merescut una menció especial per part de l’auditora de el sistema de gestió segons la norma ISO 9001). Així mateix, fem servir aquest producte per esterilitzar els caps dels tonòmetres que estan en contacte amb l’ull del pacient, a qui prèviament instil·lem col·liri de dexametasona, que elimina qualsevol agent infecciós de la superfície ocular.

El personal de tots els nostres centres ha rebut ja les dues dosis de la vacuna de Pfizer. Ens protegim i protegim als nostres pacients

Posem tots els mitjans que estan al nostre abast per maximitzar la seguretat de les persones. Les nostres instal·lacions són segures i els nostres professionals ofereixen les màximes garanties de protecció de el contagi de la Covid-19. Malgrat això, segons dades de les autoritats sanitàries, un elevat percentatge de població ha deixat de realitzar controls mèdics per por de el contagi. En el cas de malalties com el glaucoma, per exemple, l’Associació Mundial del Glaucoma s’estima que un 50% de persones afectades no sap que pateix la malaltia. En conseqüència, l’ajornament de visites i tractaments mèdics és un gran impediment per a la detecció precoç que condiciona el grau d’èxit del tractament.

El fet que en els mitjans de comunicació donin a conèixer constantment notícies que qüestionen la seguretat de les vacunes, tampoc contribueix a gestionar la por a el contagi per part de les persones a les que la por a la vacuna, els porta a descartar l’única opció que ara mateix pot acabar amb la transmissió de la malaltia.

Com a professionals sanitaris volem transmetre als nostres pacients un missatge molt clar: “l’atenció en els centres de el grup Admiravisión mereix les màximes garanties de protecció contra la Covid-19 i l’ajornament de visites i tractaments pot comportar, en alguns casos, que arribem tard per controlar malalties com el glaucoma, despreniment de retina o la DMAE que poden ocasionar ceguesa “

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?