53 congrés de la SCOFT

Entre els dies 24 i 26 de novembre, s’està celebrant la 53a edició del congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia (SCOFT), a l’auditori Winterthur de Barcelona.

Aquesta convocatòria està dedicada a les novetats en cirurgia oftalmològica.

La Dra. Noelia Sabater Cruz, oftalmòloga experta en còrnia del nostre grup, participa presentant un estudi i un cas clínic.

Estudi comparatiu en cirurgia del pterigion

D’una banda, la Dra. Sabater presenta un estudi comparatiu de resultats de dos formats de membrana amniòtica (liofilitzada vs criopreservada) a la cirurgia del pterigium.

Els resultats clínics demostren que la membrana amniòtica liofilitzada és una bona alternativa a la criopreservada amb resultats clínics i estètics similars. Aparentment, totes dues opcions tenen resultats estètics menys satisfactoris que l’autoempelt conjuntival, però estudis amb seqüències més llargues de pacients hauran de confirmar aquesta dada. Atès que la membrana amniòtica liofilitzada té avantatges logístics sobre la criopreservada com, per exemple, la conservació a temperatura ambient, els nostres resultats poden donar suport a la membrana amniòtica liofilitzada com a primera elecció a la cirurgia del pterigion.

Cas clínic d’implant de lent de fixació escleral a un pacient amb afàquia traumàtica

Pacient complex traumàtic amb performació ocular, trasplantament previ i afàquia. Es van valorar diferents opcions i, atès el potencial visual del pacient, es va decidir que la millor opció era una cirurgia combinada de vitrectomia amb implant secundari de lent intraocular de fixació escleral, atesa la millor estabilitat i resultats clínics.

El congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia és el que ens toca més a prop i és una bona ocasió per compartir coneixement. Sempre és un plaer participar-hi. Agraïm a la Dra. Sabater la seva dedicació a la investigació i el seu excel·lent treball professional. És un honor per a nosaltres comptar amb ella al nostre equip mèdic.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?