Entre els dies 22 i 23 d’abril, es va fer la cinquena edició del congrés Barcelona Oculoplastics #BOC22, organitzat per l’Institut de Microcirurgia Ocular.

Els nostres experts en oculolàstica no han faltat a la cita. El Dr. Juan Carlos Sánchez Espanya ha moderat la primera sessió quirúrgica en directe -juntament amb la Dra. Marta García Vilaró, Dr. Santiago Ortiz i Dra. Luz M. Vásquez-, i l’última taula general -juntament amb el Dr. Gustavo Matach-. Així mateix, ha impartit un curs sobre Blefaroplàstia superior + Ptosi, i dues ponències. Una sobre Maneig de retractors i una altra sobre Transposició de Greix.

La Dra. J. Catalina Arboleda ha impartit una ponència sobre correcció de ptosi mitjançant la tècnica de Putterman.

El Dr. Max Rondón Benavente ha assistit com a alumne per actualitzar-se en temes com la ptosi, la blefaroplàstia superior i inferior, l’abordatge i reconstrucció de tumoracions palpebrals o el diagnòstic i maneig de l’orbitopatia tiroïdal. Trobà especialment interessants les diferents formes d’abordatge per al maneig de cirurgies de tumors orbitaris. Per exemple, l’extirpació quirúrgica de tumors orbitaris mitjançant sistema quirúrgic ultrasònic-SONOPET. Aquest suport serveix d’ajuda a l’ablació de teixits tous i pot abordar amb eficàcia la dissecció d’ossos orbitaris.

Com a novetats, cal destacar la visualització 3D en cirurgia d’òrbita. Aquest avenç tecnològic aporta imatges precises per apreciar més detalls anatòmics, límits de teixits tous, gots sanguinis o tumors. És sens dubte és una guia útil, precisa i segura per a les cirurgies orbitàries.

Al curs van estar presents col·legues mèdics de 64 països. Tots els assistents van valorar molt positivament les novetats presentades

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?