Què ens ha interessat més de Facoelche 2021?

Un any més el nostre equip ha acudit a l’congrés Facoelche que, en aquesta edició, a causa encara de les restriccions per la Covid-19, ha tingut un impacte menor que en anys precedents a la pandèmia.

Al congrés s’han presentat interessants avenços en els àmbits de les lents intraoculars, els equips diagnòstics i els equips terapèutics, destinats a millorar la qualitat visual de l’pacient i reduir la seva dependència de les ulleres.

En el camp de les lents, s’ha presentat una lent amb una aberració esfèrica positiva i una altra secundària negativa que es contraresten i milloren la profunditat de focus. Una altra amb una aberració esfèrica positiva, quan la majoria són negatives i aporta nous avantatges.

Alguns proveïdors d’equips quirúrgics han presentat nous models de facoemulsificadores (s’utilitzen per a la cirurgia de les cataractes) que milloren la fluídica i faciliten la cirurgia, millorant el focus i el control de la pressió.

Així mateix, s’ha presentat la nova Pencatam AXL Wave i, un nou aparell diagnòstic, la Corbis que mesura l’elasticitat corneal. A l’combinar els resultats obtinguts pels dos aparells s’obtenen uns índexs d’especificitat i sensibilitat que permeten detectar precoçment les ectàsies corneals i el queratocon, cosa que representa un avanç important en el diagnòstic i abordatge d’hora de la patologia corneal.

Ponència de la Dra. Del Campo a Facoelche 2021

D’altra banda, el nostre equip també ha participat activament en el congrés. El passat divendres 21, la Dra. Zoraida De el Camp presentar una ponència sobre la importància d’estudiar i valorar la superfície ocular abans de la cirurgia de la cataracta. Freqüentment, per la dissociació de símptomes, molts pacients tenen un ull sec previ no diagnosticat, que després de la intervenció empitjora. Això condiciona els càlculs de les lents a implantar i el resultat de la cirurgia.

Malgrat que sempre és interessant poder actualitzar coneixements, esperem que en la propera edició es puguin dur a terme un major nombre d’activitats, tal com estàvem acostumats en el passat.

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?