Lents ICL

Informa't sense compromís!


  Què són les lents ICL?

  És una tècnica d’última generació amb la qual s’obtenen resultats immediats i excel·lents.

  La intervenció consisteix a introduir una lent de contacte intraocular flexible entre l’iris i el cristal·lí, per una incisió de 2,8 mm. amb anestèsia tòpica (gotes). És indolora i porta uns 8 minuts per cada ull. NO requereix ingrés hospitalari.

  Fins ara, les lents utilitzades eren rígides, això implicava realitzar una incisió més àmplia, de 6-7 mm, amb la posterior necessitat de suturar, 3-4 punts, per a tancar la incisió. Això obligava a una anestèsia local o general, induïa un astigmatisme elevat i retardava la recuperació visual.

  Què corregeixen les lents ICL?

  Miopia

  Hipermetropia

  Astigmatisme

  Presbícia

  L'operació pas a pas

  1

  El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina.
  2

  Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes. No precisem cap altre tipus d'anestèsia en la majoria de les nostres cirurgies.
  3

  Col·loquem la ICL en un injector capaç de fer passar la lent per una incisió de 2,8 mm.
  4

  Realitzem una incisió corneal perifèrica de 2,8 mm
  5

  Introduïm una cànula amb solució anestèsica en la cambra anterior.
  6

  Ara introduïm una substància densa (acidifico hialurònic) amb la finalitat de mantenir la cambra anterior per a poder maniobrar amb suficient seguretat.
  7

  Col·loquem l'injector sobre la vora de la incisió per a injectar la ICL a l'interior de l'ull.
  8

  Amb ajuda d'un manipulador acabem de situar la ICL en la posició desitjada amb els hàptics darrere de l'iris.
  9

  Netegem, mitjançant una cànula d'irrigació-aspiració connectada al facoemulsificador, tots les possibles restes.
  10

  Les incisions es autosellan sense necessitat de sutures.
  11

  Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

  Característiques de les lents ICL

  Fa uns anys, la indicació era per a pacients que no podien sotmetre’s a tractament mitjançant làser excimer (LASIK). Avui dia, cada vegada implantem més lents fáquicas ja que presenten certs avantatges respecte als tractaments amb làser sobretot en miops alts. Milloren la qualitat de visió i constitueix un procés totalment reversible, aquests factors fan que molts pacients s’inclinin per aquesta opció.

  Existeixen lents fàquicas tant per a miops com per a hipermétropes, ICL a més presenta lents que poden corregir alhora l’astigmatisme. La lent precisa d’un mínim d’espai dins de l’ull on poder col·locar-se, aquest espai anomenat càmera anterior (espai que existeix entre la còrnia i el cristal·lí) és , la majoria de les vegades, major en miops que en hipermétropes. És per això que la majoria de miops poden optar a aquesta mena de cirurgia refractiva.

  Reversible

  A diferència del làser el tractament és reversible, en incorporar una lent no existeix la necessitat d’alterar cap teixit ocular, podent-se tornar-se a la situació inicial quan es desitgi, possibilitant noves tècniques futures.

  Qualitat de visió

  Proporciona la més alta i previsible qualitat de visió de qualsevol procediment refractiu. Obtenint els percentatges més alts de satisfacció entre els pacients i minimitzant el risc de sequedat ocular secundària.

  Invisible, tova i flexible

  El seu posicionament a l’interior de l’ull la fa invisible, tant per al pacient com per al seu entorn. El pacient no les sent, les gaudeix.

  Per a pacients complicats

  ICL és la tècnica òptima per a tractar pacients joves o amb gruixos corneals molt petits, amb miopies o hipermetropies elevades.

  Ràpida i indolora

  La intervenció dura 15 minuts i es realitza amb anestèsia tòpica (gotes), la lent s’incorpora a través d’una mínima incisió de 3 mm que no requereix punts i en unes hores el pacient pot tornar a casa, realitzant vida normal l’endemà.

  Rendiment esportiu

  100% Compatible amb l’esport professional, professions d’alt rendiment físic (cossos de seguretat), professions en entorns exigents: pilots, bussos, etc….

  Protege de rayos UVA

  ICL protegeix contra els raigs UVA (en condicions normals, no en alta muntanya o platja).

  Biocompatible

  ICL és biocompatible perquè està elaborat amb col·lagen natural pel que l’ull el tolera perfectament.

  Postoperatori de les lents ICL

  És aconsellable deixar transcórrer uns dies entre la intervenció d’un ull i un altre.

  La recuperació és bastant ràpida. En un parell de dies màxim.

  Encara que sigui molt de temps després de la intervenció, acudeixi a la consulta immediatament sempre que noti disminució de la visió, enrogiment o secreció importants o dolor intens en el seu ull operat.

  Respecte al tractament

  • Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri en l’ull.
  • Pot, si coincideixen, posar-se dues classes de col·liris al mateix temps. Basta que esperi un minut entre totes dues aplicacions.
  • No ha d’utilitzar, una vegada començat, cap col·liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidi que alguns han de conservar-se en nevera (això està sempre indicat en l’embolcall del producte).

  Respecte a les seves activitats

  • Faci vida normal. Pot utilitzar l’ull tant com vulgui.
  • És important que no es fregui els ulls.
  • Pot (i deu) rentar-se el cap i la cara. Les parpelles i la pell que envolta a l’ull han d’estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als bebès. Tingui només la precaució d’assecar-se suaument després.
  • No es tapi l’ull, encara que li resulti més còmode. El risc d’infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment el seu oftalmòleg pot recomanar-li utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrat.
  • Pot utilitzar ulleres de sol per a sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l’operació. No sols li serviran per a protegir l’ull, sinó que li evitaran l’enlluernament, una cosa freqüent després de la intervenció.
  • Excepte indicació especial per part de la seva oftamólogo, pot dormir en la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir boca avall.
  • És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó és recomanable no pintar-se els ulls durant 1 mes.

  Preguntes freqüents sobre la cirurgia refractiva

  Aquest tipus de lents només serveix per a miops?

  Existeixen lents fáquicas tant per a miops com per a hipermétropes, ICL a més presenta lents que poden corregir alhora l’astigmatisme. La lent precisa d’un mínim d’espai dins de l’ull on poder col·locar-se, aquest espai anomenat càmera anterior (espai que existeix entre la cornea i el cristal·lí) és , la majoria de les vegades, major en miops que en hipermétropes. És per això que la majoria de miops poden optar a aquesta mena de cirurgia refractiva.

  És un cos estrany!, La lent es degrada amb el temps?

  Aquest tipus de lents, igual que la resta, no es degraden, els materials que s’usen són sempre biocompatibles i per tant no existeix cap reacció de l’organisme cap a elles.

  Quan utilitzem aquest tipus de lents?

  Abans, fa uns anys, la indicació era per a pacients que no podien sotmetre’s a tractament mitjançant làser excimer (LASIK). Avui dia, cada vegada implantem més lents fáquicas ja que presenten uns certs avantatges respecte als tractaments amb làser sobretot en miops alts. Milloren la qualitat de visió i constitueix un procés totalment reversible, aquests factors fan que molts pacients s’inclinin per aquesta opció.

  Què és una lent fáquica?

  Són aquelles lents que per a la seva col·locació no es requereix extreure el cristal·lí, per tant es manté la capacitat acomodativa de l’ull. Existeixen lents fáquicas de càmera anterior, és a dir, lents que es col·loquen per davant de l’iris. També existeixen lents fáquicas de cambra posterior, és a dir, es col·loquen darrere de l’iris, aquest és el cas de ICL. No obstant això, a vegades utilitzem també lents fáquicas de cambra anterior.

  Què significa ICL?

  Són les sigles angleses del nom d’aquesta lent fáquica, en castellà ve a significar:
  “Lent de contacte implantable”

  Urgències oftalmológiques

  El servei de Urgències Oftalmológicas d’Admira Visió està a la disposició dels pacients les 24 hores, els 365 dies de l’any, tant a nivell mèdic com a quirúrgic. Atenció immediata sense esperes.

  Mútues concertades

  Demana cita

  La primera visita sense compromís.
  Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

  .