Tècnica PRK

Informa't sense compromís!


  Què és la tècnica PRK?

  La PRK (photorefractive keratectomy) és una tècnica d’ablació corneal superficial mitjançant làser excimer.

  Aquesta tècnica va ser aprovada per la FDA l’any 1995 i des de llavors milions d’ulls han estat intervinguts amb èxit mitjançant el seu ús.

  La PRK es realitza amb gotes d’anestèsic. Després de retirar l’epiteli corneal, s’apliquen impactes de làser sobre el gruix corneal.

  Què corregeix la cirurgia refractiva?

  Miopia

  Hipermetropia

  Astigmatisme

  Presbícia

  L'operació amb tècnica PRK

  Al no requerir un tall lamelar de la còrnia, és recomanable per a aquells pacients que practiquin esports de risc (arts marcials, futbol, bàsquet, rugbi,…) o amb professions com ara policies, bombers,… on un traumatisme ocular pugui danyar la làmina o flap corneal creada amb la tècnica de LASIK. Així mateix, també és un tractament per a aquells pacients que no vulguin un tall en la seva cirurgia.

  Atès que amb aquest tractament només s’elimina el 5%-10% del gruix corneal superficial (aproximadament el gruix d’un cabell), això permet el tractament amb làser de miopies fins a 5-6 diòptries i astigmatismes de fins a 3 diòptries, en còrnies fines, en còrnies lleument irregulars, en còrnies molt planes, o molt corbes, i fins i tot en casos on el LASIK estaria contraindicat.

  Pas a pas

  1

  El primer pas és desinfectar la zona operatòria mitjançant povidona iodada o amb clorexidina. Preparem el camp quirúrgic i procedim a l'anestèsia de la zona mitjançant l'ús tòpic de gotes.
  2

  Retirem l'epiteli corneal (són sol 50µ).
  3

  Comencem el tractament amb làser EXCIMER.
  4

  Col·loquem una lent de contacte terapèutica per a disminuir el dolor postoperatori i escurçar el temps de cicatrització.
  5

  Netegem la zona de possibles restes.
  6

  Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

  Postoperatori de cirurgia Lasik

  En aquestes cirurgies la recuperació postoperatòria és mes lenta que en el cas de Lasik, per haver d’esperar que l’epiteli (la pell superficial de la cornea) torni a créixer.

  Així es pot sentir llagrimeig, coïssor i dolor lleu durant els 2-3 primers dies.

  Es trigarà de 7 a 10 dies a obtenir una bona agudesa visual.

  Es requerirà de tractament mèdic (col·liris i llàgrimes artificials) durant 3 a 5 mesos.

  És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, segueixi les següents instruccions:

  Encara que sigui molt de temps després de la intervenció, acudeixi a la consulta immediatament sempre que noti disminució de la visió, enrogiment o secreció importants o dolor intens en el seu ull operat.

  Respecte al tractament

  • Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri en l’ull.
  • Pot, si coincideixen, posar-se dues classes de col·liris al mateix temps. Basta que esperi un minut entre totes dues aplicacions.
  • No ha d’utilitzar, una vegada començat, cap col·liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidi que alguns han de conservar-se en nevera (això està sempre indicat en l’embolcall del producte).

  Respecte a les seves activitats

  • Faci vida normal, encara que la seva visió anés dolenta, pot utilitzar l’ull tant com vulgui.
  • És important que no es fregui els ulls.
  • Pot (i deu) rentar-se el cap i la cara. Les parpelles i la pell que envolta a l’ull han d’estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als bebès. Tingui només la precaució d’assecar-se suaument després.
  • No es tapi l’ull, encara que li resulti més còmode. El risc d’infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment el seu oftalmòleg pot recomanar-li utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrat.
  • Pot utilitzar ulleres de sol per a sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l’operació. No sols li serviran per a protegir l’ull, sinó que li evitaran l’enlluernament, una cosa freqüent després de la intervenció.
  • Excepte indicació especial per part de la seva oftamólogo, pot dormir en la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir boca avall.
  • És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó és recomanable no pintar-se els ulls durant 1 mes.

  Preguntes freqüents sobre la cirurgia refractiva

  Quan podré reincorporar-me al meu treball?

  Habitualment als dos dies després de la cirurgia. En els casos d’implant de lent intraocular dependrà de les exigències físiques de cada treball.

  Quants dies tindré els ulls tapats?

  Cap. Amb les tècniques d’anestèsia tòpica (només amb gotes) no és necessària l’oclusió després de la cirurgia.

  Quant trigaré a veure bé després de la intervenció?

  A les 24-48 hores després de la intervenció ja s’aconsegueix una bona visió, suficient per desenvolupar una vida normal en la majoria dels casos, si bé la visió serà pitjor en situacions de poca llum o ambients foscos durant les primeres setmanes o anirà millorant gradualment.

  Milloraré la visió?

  La cirurgia mitjançant la tècnica Lasik no millora l’agudesa visual, és a dir, després de la cirurgia la millor visió que el pacient pot aconseguir és la visió que tenia preoperatoriamente amb les seves ulleres. No obstant això, la tècnica de la facoemulsificación o implant de lents epicapsulares millora la visió preoperatoria en la immensa majoria dels casos.

  Quedaré a zero diòptries?, Hauré de portar ulleres després de la intervenció?

  Encara que la major part dels pacients operats amb làser excimer no requereixen ulleres o lents de contacte després de la cirurgia, alguns necessitaran ulleres per llegir, veure la televisió, anar al cinema o conduir de nit, sobretot en cas de miopia i/o astigmatisme elevat. A partir dels 45-50 anys apareix la presbícia o vista cansada en el 100% de la població, la qual cosa comporta l’ús d’ulleres per a visió propera independentment de la tècnica quirúrgica utilitzada.

  Em dormiran per operar-me?

  No, ni tan sols injeccions. El tipus d’anestèsia és tòpica, o sigui, amb gotes. Per això, no és necessari cap prova preoperatoria (anàlisi o radiografia) ni suspendre la seva medicació habitual, ni estar en dejú.

  Urgències oftalmológiques

  El servei de Urgències Oftalmológicas d’Admira Visió està a la disposició dels pacients les 24 hores, els 365 dies de l’any, tant a nivell mèdic com a quirúrgic. Atenció immediata sense esperes.

  Mútues concertades

  Demana cita

  La primera visita sense compromís.
  Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

  .