Sense categoria

Acudim a a el 22a edició del congrés de Facoelche

By 31 març, 2022No Comments

Un any més hem estat presents en aquesta cita anual ineludible en Facoelche on la posada en comú d’experiències ens enriqueix i ajuda a adaptar al màxim la nostra oferta de serveis a les necessitats canviants dels nostres pacients.

Com en anteriors edicions, és difícil enumerar la gran quantitat de novetats i temes d’interès però destacaríem els següents:

Pacients més exigents i informats

L’àmbit mèdic no pot ser diferent de la tendència global de la societat a recaptar gran quantitat d’informació per internet i exigir els tractaments més avançats i amb la major seguretat.

Els col·legues de tot el país coincideixen que l’edat per a operar-se de miopia, hipermetropía i astigmatisme està augmentant sensiblement. Les causes són diverses, d’una banda, per la falta de capacitat adquisitiva dels més joves i, per una altra, perquè els qui passen de la dècada dels vint, prefereixen optar per solucions com l’implant de lents intraoculars ICL.

Quant a la cirurgia de cataractes, cada vegada són més els pacients que opten per la cirurgia amb làser femtosegundos i l’implant de lents trifocales, que corregeixen la visió a totes les distàncies.

Novetats quirúrgiques

En cada edició resulten molt interessants les cirurgies que es practiquen en directe. Enguany ens va impressionar especialment la cirurgia complexa practicada en directe per l’eminent Dr. Ike Ahmed que va realitzar un implant i sutura d’un iris artificial.

D’altra banda, la tècnica MIGF (Minimal Invasive Glaucoma Surgery) facilita una cirurgia de glaucoma mínimament invasiva i que permet dur-se a terme de forma combinada amb la cirurgia de cataractes.

Ens han resultat molt interessants alguns tips & tricks apresos de cirurgies complexes en directe.

En el que a pròtesi es refereix, s’han presentat noves lents multifocals i unes noves lents de rang estès que proporcionen major profunditat de focus, millorant la visió intermèdia i llunyana, malgrat que no corregeixen la pròxima.

Ens complau comprovar que la nostra organització ja estava donant compliment a les recomanacions en profilaxis contra la endoftalmitis que passen per l’ús de povidona iodada i antibiòtics intracamerals durant la cirurgia, i post quirúrgics amb caràcter tòpic.

Intel·ligència artificial

L’experta, Natalia Gavaldá va comentar que s’estan desenvolupant nombrosos programes centralitzats per a millorar l’administració clínica. Els més populars són els chatbot, programes que permeten automatitzar tasques com escriure correus electrònics o realitzar crides recordatòries de cites o de seguiment de pacients operats.

Per otr part, també s’estan utilitzant les imatges per a realitzar diagnòstics a distància i el processament informàtic de dades clíniques de pacients que permeten personalitzar al màxim la cirurgia robotitzada i minimitzar riscos, sense que això impliqui, en cap cas, prescindir del criteri, indicació i supervisió de l’oftalmòleg.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?