Les lents ocupacionals per a presbícia s’han convertit en una de les opcions més solvents en l’actualitat. Si sofreixes presbícia i t’estàs plantejant utilitzar ulleres o lents ocupacionals per a corregir-la, et comptem tot el que necessites saber per a sortir de dubtes.

Com es corregeix la presbícia sense passar pel quiròfan?

La presbícia no es cura, encara que existeixen diferents mètodes per a compensar la pèrdua d’acomodació o capacitat d’enfocament del cristal·lí. És per això que les ulleres o lents ocupacionals per a presbícia són una gran solució a aquest problema.

I és que habitualment la presbícia es corregeix amb ulleres. La refracció total de presbícia tindrà en compte la prescripció en visió llunyana, la distància de lectura i l’edat del pacient. Sent aquesta més elevada en pacients de major edat i en distàncies de lectura més pròximes.

Existeixen diferents tipus de lents segons les necessitats de cada pacient:

 • Bifocals: Lents amb dos punts d’enfocament o focals. Corregeixen la graduació des de lluny i de prop.
 • Trifocales: Lents amb 3 focals que corregeixen la graduació des de lluny, de prop i també la distància intermèdia.
 • Multifocals: També crides progressives, cobreixen en la part superior del cristall la visió des de lluny, en la inferior la pròxima, i en la central totes les altres distàncies gràcies a la seva graduació progressiva. Ofereixen una transició més gradual de la visió entre lluny i a prop, sense línia visible entre ells.
 • Ocupacionals: La part superior del cristall serveix per a la visió a distància intermèdia i la part inferior per a la visió pròxima. Especialment indicades per a persones que passen moltes hores davant de l’ordinador.

També poden usar-se lents de contacte. Es tracta de lents de contacte progressives o multifocals. Una altra opció és la monovisión, mitjançant la qual un ull usa una lent de contacte de destinada per a veure des de lluny, i l’altre per a la visió pròxima. El cervell aprèn a adaptar-se a la utilització d’un ull o un altre per a fer diferents tasques.

 

Què són les lents ocupacionals per a corregir la presbícia?

Les lents ocupacionals són una molt bona opció per a pacients prèsbites que treballen davant de l’ordinador. Sovint desconegudes per la majoria de la població, són un tipus de lent progressiva dissenyada i optimitzada per a cobrir la visió a distància pròxima i intermèdia, proporcionant molt bons camps de visió. S’adapten a una demanda visual específica en gran part en l’ús de dispositius tecnològics.

Es van crear per a resoldre el problema de treballar davant d’un ordinador i al mateix temps la necessitat de veure a distàncies pròximes com són la de lectura o escriptura. La distància mitjana a la qual sol estar una pantalla d’ordinador és de 60-80cm. La distància de lectura i escriptura recomanada oscil·la entre els 35-40 cm.

 

Quins són els beneficis de les lents ocupacionals per a presbícia?

Els seus beneficis se centren en l’amplitud dels camps de visió que ofereixen per a les diferents distàncies. En el següent quadre resum fem el comparatiu respecte els progressius estàndards:

 • Progressiu Estàndard Progressiu Ocupacional
 • Distància Camp de visió
 • Llunyana Ampli Sense visió
 • Intermèdia Estret Ampli
 • Pròxima Mig Ampli

Al mateix temps, en ser menor la diferència entre la correcció de la part superior del cristall i la inferior, la transició entre graduacions és menys brusca. Per això, l’adaptació a les ulleres sol ser més ràpida.

Però els beneficis no són només visuals, ja que portar una correcció òptica adequada pot evitar, per exemple, que adoptem postures incorrectes. La necessitat de veure a diferents distàncies en fraccions de segon, la dificultat d’enfocament i una mala correcció òptica poden originar canvis de postura inconscients. Això, amb el temps, pot desenvolupar tensió en el coll o espatlles provocant dolors cervicals, d’esquena o difícils de localitzar. Els progressius ocupacionals són una excel·lent opció per a solucionar tota aquesta problemàtica.

 

Quina és la clau de l’èxit en la correcció de la presbícia mitjançant ulleres?

En conclusió, la clau de l’èxit per a corregir la presbícia mitjançant ulleres resideix en:

 • Realitzar una bona mesura de la graduació òptica
 • Estudiar les necessitats de cada pacient

Trobar el model de correcció òptica adequat per a cada cas.
Per a això recomanem que sol·liciti visita al seu òptic optometrista de confiança perquè li realitzi un examen exhaustiu i triï la millor opció per a solucionar les seves necessitats visuals.

 

Font:

Anna Silvestre Piñol
Diplomada en Òptica i Optometria
Num. Col·legiat: 22254

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?