Coincidint amb la Setmana Mundial del Glaucoma, la setmana passada es va celebrar a Madrid el XVII Congrés de la Societat Espanyola de Glaucoma. Les nostres expertes en aquesta matèria es van desplaçar a la capital espanyola per a aquesta ineludible cita.

Com és usual, l’esdeveniment ha comptat amb la participació de prestigiosos glaucomatòlegs, tant nacionals com internacionals per aprofundir en les darreres novetats en aquesta patologia.

Des de la darrera dècada, hi ha una marcada tendència a l’alça en l’intervencionisme per intentar ralentir la progressió del glaucoma. Ja sigui mitjançant làser, o mitjançant cirurgia mínimament invasiva, els intents per aturar l’avenç de la malaltia i preservar la superfície ocular són l’objectiu a aconseguir.

Hi ha un ampli ventall de possibilitats quirúrgiques avui dia; des de la cirurgia angular fins als dispositius valvulars més nous, però no hem d’oblidar la importància d’individualitzar en cada cas, tenint en compte l’estadi de la malaltia, així com altres factors que hem de tenir presents a l’hora d’indicar la millor opció per cada pacient.

Durant el congrés, es van tractar temes com l’aplicació de la Intel·ligència Artificial i la Telemedicina al seguiment del pacient afectat de glaucoma. També es va posar èmfasi en les tècniques d’imatge que permeten fer una vigilància correcta de l’evolució de la patologia, així com un diagnòstic cada vegada més precoç de la mateixa.

És necessari insistir fins a la sacietat en la necessitat de detectar i tractar precoçment aquesta malaltia ocular silent, que no produeix cap símptoma fins que el pacient s’adona que ha començat a perdre visió perifèrica, que ja no podrà recuperar. Són crucials les revisions oftalmològiques periòdiques, en què es mesura la pressió intraocular, únic paràmetre sobre el qual es pot incidir per aturar la progressió de la malaltia glaucomatosa.

També coincidint amb la Setmana Mundial del Glaucoma, un any més, hem dut a terme a tots els nostres centres, una campanya de revisions gratuïtes per facilitar la tan necessària detecció i tractament precoç.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?