Símptomes que em poden fer sospitar que necessito ulleres

Com saber si necessito ulleres? Els motius que requereixen correcció òptica mitjançant ulleres poden ser de diversos tipus. En tot cas, generen uns símptomes que es concreten en:

  • Visió borrosa
  • Mal de cap
  • Fatiga visual
  • Llagrimeig o incomoditat al fer tasques que requereixen fixació prolongada de la vista.
  • Visió doble

Problemes oculars que requereixen l’ús d’ulleres

Els símptomes descrits poden ser causats per diferents motius:

  • Defectes/errors refractius o ametropies. La miopia, la hipermetropia o l’astigmatisme distorsionen la visió (de lluny en el primer cas, de prop en el segon i a totes les distàncies en el tercer). Pot ocórrer que l’ametropia sigui latent, perquè el teu sistema visual estigui compensant l’error refractiu però això genera molèsties i més pot agreujar el defecte si no es corregeix.
  • Presbícia o vista cansada. La presbícia o vista cansada afecta la visió de prop a partir dels 45 anys aproximadament. Els primers símptomes són la dificultat per llegir, o fer tasques que requereixin fixar la vista de prop. La visió propera es torna borrosa i es produeix mal de cap i llagrimeig.
  • Estrabisme. En el cas de l’estrabisme, hi ha una descompensació entre els eixos visuals, impedint que funcionin coordinadament. Això ocasiona visió doble, visió borrosa i mals de cap.

Què passa si necessites ulleres i no les portes?

Especialment en l’adolescència, mentre s’està transformant l’ull, si no portes ulleres quan les necessites, és possible que la graduació que precises augmenti més i, per tant, aconsegueixis veure cada vegada menys.

Com interpretar una recepta d’ulleres?

Quan l’optometrista et fa una recepta d’ulleres, utilitza uns codis que poden resultar incomprensibles per a qui no els coneix. T’ensenyem a interpretar una recepta d’ulleres.

Si vols una consulta amb un dels nostres especialistes, pots demanar cita sense compromís al següent botó.

Demanar cita

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?