Sidney (Austràlia), 2 may (EFE).- Un grup d’oftalmòlegs australians ha descobert dos nous gens vinculats al desenvolupament del glaucoma, la primera causa de ceguersa al món occidental, segons han informat avui fonts acadèmiques.

Sydney (Austràlia), 2 may (EFE) .- Un grup d’oftalmòlegs australians ha descobert dos nous gens vinculats al desenvolupament de glaucoma, la primera causa de ceguesa al món occidental, han informat avui fonts acadèmiques.

Els científics -de la Universitat de Flinders a Austràlia del Sud i liderats per Jamie Craig i Kathryn Burdon- van trobar que un 18 per cent de la població és portadora de variants perilloses d’aquests dos gens vinculats al glaucoma.

Això suposa que aquestes persones corren tres vegades més el risc de patir la malaltia que aquells que no porten aquests gens, segons la investigació que va implicar l’anàlisi durant cinc anys de 4.500 casos de pacients a Austràlia i Nova Zelanda.

Altres factors desconeguts encara també estan vinculats al risc de patir el mal.

Craig va manifestar que la modalitat més comuna d’aquesta patologia, el glaucoma d’angle obert, “és difícil de diagnosticar en les seves etapes inicials” i fins i tot “molts dels casos no són detectats fins que la malaltia és irreversible”.

Gràcies al descobriment genètic, els científics del Centre d’Oftalmologia de Flinders esperen que la seva aportació contribueixi a obrir “les portes per desenvolupar noves formes de tractament”, així com retardar el desenvolupament de la malaltia i prevenir la ceguesa”.

El glaucoma és la pèrdua irreversible de la visió perifèrica, generalment causada per un excés de pressió ocular en el nervi òptic. EFE

Font:  www.abc.es

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?