El segon dijous del mes d’octubre, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) commemoren el Dia Mundial de la Visió 2023. Com en edicions anteriors, els centres del grup Admiravisió , oferirem revisions gratis per detectar, de manera precoç, problemes de visió el proper divendres 13 d’octubre.

Com inscriure’s a la campanya del Dia Mundial de la Visió 2022?

Aquest dijous 13 d’octubre, tots els nostres centres faran revisions oftalmològiques gratuïtes. Així mateix, els nostres professionals oferiran consells de cura de la salut visual, per tal de prevenir, protegir, preservar i prioritzar la salut visual.

Per inscriure’s, cal reservar cita prèvia:

 • Trucant al 93 203 22 33
 • Enviant un Whatsapp al 682 017 363
 • Enviant un correu electrònic a tellamamos@admiravision.es

Principals causes de pèrdua de visió al món (IAPB)

A l’edició d’enguany del Dia Mundial de la Visió 2023, seguint amb el lema de l’any anterior, “Estima els teus ulls”, l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB), proposa conscienciar la població de la necessitat de cuidar els seus ulls, posant especial ènfasi en el lloc de treball o estudi. Els mals hàbits visuals i l’abús en l’ús de pantalles han propiciat un augment alarmant de la miopia, especialment en els nens. Per tal de poder atendre aquesta problemàtica creixent de forma més efectiva i ràpida, fa un parell d’anys vam crear una Unitat de Control de la Miopia.

Segons els seus estudis, aquestes són les principals causes de pèrdua de visió durant el 2020 i la seva afectació a nivell mundial:

1. Defectes refractius no corregits

Els defectes refractius (miopia, hipermetropia, astigmatisme) no corregits (mitjançant ulleres,  lents de contacte o cirurgia refractiva), són la major causa de pèrdua de visió al món:

 • 161 milions de persones viuen amb problemes de visió a distància o ceguesa
 • 510 milions de persones viuen amb problemes de visió de prop (persbícia).

2. Cataractes

Les cataractes oculars són la major causa de ceguesa al món. Segons la IAPB, 100 milions de persones tenen pèrdua de visió per cataractes. D’aquests:

 • 17 milions de persones han quedat cegues
 • 83 milions de persones experimenten problemes de visió.

L’únic tractament possible és la cirurgia de la cataracta. A partir dels 60 anys, és important que l’oftalmòleg revisi l’estat del cristal·lí per poder programar la cirurgia abans que s’hagi endurit massa perquè, quan passa el temps i això passa, resulta molt més complicada l’extracció. La cirurgia és senzilla, indolora, ràpida, de fàcil recuperació i molt bons resultats visuals però es pot complicar en aquests casos.

3. Degeneració macular associada a l’edat (DMAE)

La DMAE és la tercera causa més important de pèrdua de visió al món, amb més de 8 milions de persones afectades, de les quals:

 • 1,9 milions han quedat cegues
 • 6,2 milions de persones experimenten un deteriorament de la visió de moderat a sever.

El problema de la DMAE és que, un cop s’inicia el deteriorament visual, no hi ha un tractament que aturi la malaltia del tot. Només es pot contenir al màxim la pèrdua d’agudesa visual mitjançant injeccions intraoculars de fàrmacs antifactor de creixement endotelial (VEGF). La detecció i el tractament precoç són claus.

4. Glaucoma

El glaucoma és la quarta causa més important de pèrdua de visió, amb gairebé 8 milions de persones afectades al món, de les quals:

 • 3,6 milions s’han quedat cegues
 • 4,2 milions de persones experimenten un deteriorament de la visió de moderat a sever.

El principal perill del glaucoma també rau en el fet que la malaltia no genera símptomes fins que es comença a perdre visió central que ja no es recuperarà. Així mateix, una detecció i tractament precoços ajudaran a pal·liar la pèrdua visual.

5. Retinopatia diabètica

Cada vegada hi ha més persones diabètiques al món, especialment a les societats occidentals degut, entre altres causes, a una alimentació desequilibrada i un excessiu sedentarisme. La retinopatia diabètica afecta moltes persones amb diabetis. Al món, més de 4 milions de persones experimenten pèrdua de visió per aquesta causa. D’aquestes:

 • 1 milió s’han quedat cegues
 • 3,3 milions de persones experimenten un deteriorament de la visió de moderat a sever.

Les persones diabètiques han de controlar estrictament la seva hemoglobina glicosada, mitjançant analítiques periòdiques, i visitar el retinòleg cada 6 mesos perquè pugui avaluar l’estat de la retina i la màcula.

6. Altres riscos per a la salut visual

Al marge de les malalties visuals que impliquen pèrdua visual, reflectits per la IAPB, hi ha altres problemes oculars que no impliquen una pèrdua visual directa, són evitables i passen per mantenir uns bons hàbits visuals:

El millor remei és la prevenció, i aquesta passa per sotmetre’s a revisions oftalmològiques periòdiques i seguir els consells de l’oftalmòleg en matèria de cura de la salut visual.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?