Tomografia de Coherència Òptica (OCT)
OCT Spectralis de Heidelberg
Què és la OCT?
Mitjançant la tomografia de coherència òptica es pot visualitzar, in vivo, tant la interfície vitroretiniana com el vitri cortical i la esclera amb una gran nitidesa.
D’altra banda, i probablement és el seu principal avantatge i opció, aquesta tecnologia permet realitzar angiografías no invasives. Conseqüentment, sense haver d’aplicar contrastos, es pot observar la xarxa microvascular de l’ull.
Una altra dels seus avantatges deriva del fet que la longitud d’ona més llarga, de la que està dotada, redueix els riscos de l’atenuació de llum a causa de les cataractes i opacitats del vitri, i fa més factible l’obtenció d’imatges de pacients amb aquestes patologies.
La OCT és una tècnica que pràcticament ens permet fer una biòpsia de la retina, més concretament de la màcula, però sense haver d’operar ni obrir l’ull ja que és un tall òptic realitzat amb làser.
Per a què serveix la tomografia de Coherència Òptica?
Com es realitza?
El pacient se senti enfront de l’aparell i tan sols ha de mantenir la vista fixa sobre un punt fix. És una prova ràpida i indolora
Es tracta d’una tècnica de visualització que, basant-se en els principis de la coherència òptica, permet generar imatges de l’interior del globus ocular mitjançant l’ús de feixos de llum de làser. Aquest feix és capaç de penetrar en els teixits observats, generant reflexos interns en el mateix que són captats i processaments. D’aquesta forma es poden obtenir imatges seccionales dels components tissulars fins a certa profunditat, obtenint imatges que recorden en certa manera a les d’una biòpsia. A partir del processament de la informació capturada pel sistema es poden realitzar mesuraments quantitatius del gruix, amplitud, etc dels teixits analitzats.
Altres proves diagnòstiques
Demana cita
La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.